Zebranie Komisji Zakładowej - 07.03.2007 r.

Na zebraniu Komisji Zakładowej, które odbyło sie w środę 7 marca 2007 r., rozpatrywane były następujące sprawy:

1. Wycieczka na Krym

Organizacji wyprawy podjął się pan Mirosław Kobza, który kilka lat temu zorganizował letni wypoczynek we Włoszech w Bibione. Wybrano termin - 12-26 sierpnia, choć jeszcze można go przesunąć na wrzesień.
Uszczegóławiając koszty M. Kobza przedstawił wstępny kosztorys: nocleg należy liczyć w sezonie (sierpień) na około 15 dolarów, wstęp do muzeów 3-5 dol., do tego koszt wynajmu autokaru. Całość powinna zamknąć się w 1000zł/osoby bez wyżywienia. Ustalono, że baza noclegowa powinna znajdować się w pobliżu Jałty i stamtąd robione będą wycieczki do atrakcyjnych miejsc, wartych zwiedzania.

2. Zakładowy Fundusz Socjalny

Od bieżącego roku zmniejszają się ustawowo odpisy na fundusz socjalny. Oba związki podjęły prace nad uchwaleniem nowego regulaminu wypłat z funduszu uwzględniającego zmianę przepisów (o wynikach tych prac poinformujemy po ich zakończeniu).

3. Walne zebranie

Ustalono datę zebrania walnego na 18 kwietnia (środa) na godz. 14.00. Proponowany porządek obrad:

1. sprawozdanie z działalności od 19. VI.2006 roku
  2. sprawozdanie finansowe
  3. ocena obchodów rocznicy strajku
  4. Sprawy różne

4. Zebrania Komisji Zakładowej "S"

W związku ze zmianami planów w semestrze letnim zebrania Komisji Zakładowej będą odbywały się w pierwszy czwartek miesiąca o godz. 12 (najbliższe zebranie - 5 kwietnia).

Ustalono dyżury członków komisji, które pozostawiono we środy, w pok 815, na ul. Malczewskiego 20a:
14 marca - Bogusław Misterkiewicz,
21 marca - Piotr Tusiński,